Diverse

Cele mai comune greseli financiare ale studentilor

Cele mai comune greseli financiare ale studentilor

Cele mai comune greseli financiare ale studentilor

Studentia este o perioada de tranzitie de la copilarie la maturitate. Ceea ce inseamna ca este plina de petreceri dar si responsabilitatile incep sa se faca simtite. Din fericire, inca nu trebuie sa iei foarte multe decizii a caror consecinte te vor afecta grav, deoarece inca te sustin parintii si sistemul de invatamant. Totusi, chiar si in aceasta perioada poti sa faci anumite greseli care iti vor ingreuna viata de adult. Iata cele mai frecvente greseli ale studentilor.

Se supraindoreaza

Este foarte usor sa te supraindatorezi atunci cand ai un card de credit foarte multe tentatii si niciun venit. Cu cardul de credit tot ce cumperi este pe datorie si mai platesti si o dobanda foarte mare. O alternativa mai sanatoasa este creditul online fara dobanda. Ratele acestuia sunt mai usor de platit iar tu vei sti cand suma imprumutata se termina. Chiar daca este normal sa te distrezi in perioada studentiei, trebuie sa tii cont si de posibilitatile tale financiare.

 Nu profita de ofertele pentru studenti

Transportul in comun, teatre, cinematografe, chiar si restaurante ofera reduceri pentru studenti. Trebuie doar sa te prezinti cu carnetul de student. Sunt, insa, foarte multi tineri care nu folosesc aceste avantaje. Pe de o parte le este rusine si pe de alta parte nu sunt informati. Daca faci facultatea intr-un oras strain, ar trebui sa te interesezi care sunt toate avantaje pe care le ai ca student si profita de ele.

Nu profiti de burse si de cursuri suplimentare

Intr-adevar, trebuie sa ai note mari pentru a lua bursa, insa daca nu ai un loc de munca, ne se poate explica de ce nu iti mentii notele ridicate pentru a profita de o bursa. De asemenea, fiecare facultate ofera cursuri suplimentare care sunt subventionate pentru a te ajuta sa acumulezi cat mai multe informatii. Avand in vedere ca aceste cursuri sunt gratuite, in mod cert ar trebui sa profiti de ele.

Nu te inrolezi intr-un internship

Intershipurile ofera posibilitatea de angajare dupa terminarea studiilor. In plus, ele iti ofera o perspectiva ampla asupra a ceea ce inseamna domeniul in care vrei sa lucrezi. Chiar daca nu te angajezi la firma la care ai facut internship-ul, tot este luat in considerare ca experienta de munca. Prin urmare, aceste internship-uri sunt obligatorii in perioada studentiei, deoarece sunt mult mai greu de facut dupa ce termini facultatea si ai mai multe responsabilitati financiare. In cazul in care acesta nu este platit, ia un credit online fara dobanda pentru a te putea intretine mana cand vei primi primul salariu.