Diverse

City break cu bani putini? Iata ce trebuie sa faci?

City break cu bani putini? Iata ce trebuie sa faci?

City break cu bani putini? Iata ce trebuie sa faci?

Atunci cand ai nevoie de o pauza scurta, de un week-end departe de orasul in care traiesti, city-break-ul este perfect. Asta inseamna ca pe toata perioada week-end-ului sa pleci undeva, eventual intr-o tara straina. Astfel, te relaxezi calatorind. Partea buna este ca nu trebuie sa intri in faliment atunci cand planuiesti un city-break in strainatate. Poti sa o faci si cu un buget redus. Iata cum!

Cumpara bilete last minute

Cand ai un week-end prelungit sau pur si simplu ai chef sa pleci la o plimbare, poti sa cumperi bilete lase de avion last minute care sunt de obicei mai ieftine. Spre deosebire de biletele la o saptamana distanta pe care ar trebui sa le iei cu cateva luni inainte, minivacantele pentru grupuri pot fi mai spontane. Cand ai gasit biletul ieftin ia un imprumut fara adeverinta ca sa ai bani de vacanta si bucura-te de ea.

Nu iti planui un itinerar lung

Avand in vedere ca nu ai nici foarte mult timp liber la dispozitie, dar nici bani, nu ar trebui sa alergi din loc in loc. Daca iti planuiesti sa parcurgi distante lungi, atunci va trebui sa iei taxiul care este foarte scump. Ideal ar fi sa isi alegi o regiune a orasului pe care il vizitezi si sa iti petreci intreaga zi acolo. Trebuie sa stii ca si transportul in comun este foarte scump in orasele europene, asa ca ar trebui sa te limitezi si din acest punct de vedere.

Mananca ieftin

Gastronomia stradala face de cele mai multe ori parte din decorul urban. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui sa o incerci. Al doilea motiv este pretul mic. Ca sa te asiguri totusi ca nu iti strici minivacanta cu o toxiinfectie alimentara, cauta ratingurile pe Yelp pentru locul in care vei sa mananci. De asemenea, recenziile de pe alte site-uri de profil te vor ajuta sa mananci sanatos si ieftin.

Cazare ieftina

Chiar daca dormi o singura noapte in orasul ales ca destinatie, nu trebuie sa cheltui foarte multi bani pe cazare. Hostelurile si motelurile sunt cea mai buna varianta pentru vizitatorii care nu au un buget de vacanta mare. Totusi, rezervarile ar trebui sa le faci inainte de a pleca din tara. Ia in considerare si rating-ul locatiei. Chiar daca alegi o varianta mai scumpa, este indicat sa optezi pentru un loc sigur si confortabil.

 Nu uita sa te distrezi atunci cand pleci intr-un city-break. Chiar daca ai un buget limitat, tot este indicat sa te bucuri de experienta. Iar daca ramai fara bani, poti oricand sa iei un imprumut fara adeverinta.