Diverse

Cum aduni bani pentru fondul de urgenta?

Cum aduni bani pentru fondul de urgenta?

Cum aduni bani pentru fondul de urgenta?

Fondul de urgenta este cunoscut si sub numele popular de bani pentru zile negre. In mod evident, trebuie sa ii ai mereu la indemana. Fondul de economii il tii pentru investitii, iar cel de urgenta il creezi tocmai pentru a avea o suma de bani la indemana pentru orice eventualitate. Chiar daca ai posibilitatea sa iei un credit rapid atunci cand esti la ananghie, tot e bine sa ai in casa niste banuti. Iata cum aduni bani usor pentru fondul de urgenta.

Incepe usor

Daca abia pui bazele unui stil de viata sanatos din punct de vedere financiar iti va fi destul de greu sa introduci in buget o suma mare pentru a acoperi fondul de economii dar si cel de urgenta. O varianta foarte usor de urmat este sa pui deoparte maruntisul pe care il primesti rest la magazin. Nu vei strange o suma considerabila de bani in prima luna, insa, incetul cu incetul vei acumula suficient de multi bani in acest cont.

1 leu pe zi

Daca nu vrei sa umpli un borcan de maruntis, atunci incearca sa pui deoparte in fiecare zi cate 1 leu. Nu este o suma mare si nici nu vei simti diferenta in buzunar. Avantajul acestei metode este ca iti creezi un exercitiu de economisire. Astfel, la inceput cat inca iti rezolvi problemele financiare 1 leu nu este greu de pus deoparte pe zi. Dar in timp poti sa maresti suma.

Pune deoparte banii pentru vicii

Viciile te lasa in mod constant cu buzunarele goale. Iar o metoda recunoscuta de a renunta la ele este sa pui deoparte banii pe care i-ai cheltui cu acest obicei nesanatos. Ei bine, daca suma de bani cheltuita pentru aceste mici placeri se duce spre fondul de urgenta cu siguranta iti va fi mai usor sa renunti la ele pe de o parte dar si sa economisesti sume importante de bani.

Renunta la cumparaturile lucruri mici

Se spune ca diavolul sta in detalii. In acest caz, economiile tale stau in lucrurile mici pe care le cumperi frecvent fara sa iti dai seama. Spre exemplu, poti sa renunti la cafeaua gata preparata de la un anume lant de cafenele in favoarea unei variante mai ieftine, poti sa inlocuiesti covrigii cu un sandvis care nu numai ca este mai ieftin, dar cu siguranta este si mai sanatos sau pur si simplu poti sa nu mai cumperi sucuri sau apa imbuteliata. De fiecare data cand faci acest mic sacrificiu, suma aferenta ar trebui sa se duca spre fondul de urgenta.