Diverse

Cum economisesti bani in studentie

Cum economisesti bani in studentie

Cum economisesti bani in studentie

Este foarte greu sa economisesti cand esti student din cauza faptului ca pe de o parte nu i un loc de munca stabil si prin urmare nu ai un venit stabil si de cealalta parte vrei sa te distrezi si sa iesi cu prietenii cat mai des. Totusi, pentru a nu fi obligat sa iei primul loc de munca care ti se ofera dupa facultate, trebuie sa ai niste bani pusi deoparte, deoarece un credit instant pentru nevoi personale nu iti va fi indeajuns pentru o perioada nedeterminata. Iata cum economisesti bani in studentie.

Munca part-tine are si avantaje

E greu sa iti faci timp pentru un loc de munca, fie el si part-time, atunci cand programul tau de facultate este foarte haotic. Insa, sunt locuri de munca care iti permit sa ai un program flexibil sau de noapte. Chiar daca nu vei transforma jobul de casier intr-o cariera, tot vei avea un salariu pentru moment. O parte din venitul lunar ar trebui sa se duca spre un cont de economii.

Evita cardul de credit

Cardul de credit nu face altceva decat sa te indatoreze excesiv. In loc sa platesti cu cardul de credit pentru orice, ia un credit instant pentru nevoi personale. Astfel, vei putea sa manageriezi mai usor datoria. In plus, nu vei avea mereu impresia ca ai bani pentru ca nu ai cheltuit toata suma pe care ti-a oferit-o banca pentru credit.

Cauta-ti coleg de camera

Daca nu ai reusit sa iei un loc in camin, atunci trebuie sa iti gasesti un loc de stat in chirie. Indiferent de ce tip de apartament gasesti, incearca sa il umpli cu cat mai multi oameni, pentru a plati mai putin pe luna proprietarului. Viata de student inseamna sa nu ai foarte multa intimitate. In plus, este mai frumos sa stai cu multi oameni in apartament pentru ca vor fi mereu petreceri si vei cunoaste oameni noi.

Exploateaza pachetul trimis de parinti la maxim

Nu este un secret ca studentii primesc periodic pachet cu manare de la parinti. In cazul in care mama ta ti-a pus in pachet alimente care nu iti plac sau care nu crezi ca le vei manca in timp util inainte sa se strice, poti sa le vinzi. Astfel, vei face rost de bani pentru fondul de economii dar si pentru distractie. De altfel, chiar daca distractia este pe primul plan, tot trebuie sa te gandesti si la fondul tau de economie.