Diverse

Cum te pregatesti financiar pentru venirea pe lume a unui copil

Cum te pregatesti financiar pentru venirea pe lume a unui copil

Cum te pregatesti financiar pentru venirea pe lume a unui copil

Venirea pe lume a unui copil este intotdeauna un motiv de bucurie. Totusi nu doar sufleteste trebuie sa te pregatesti pentru cel mic dar si financiar. In primele luni de viata, un copil are nevoie de foarte multi bani. Si avand in vedere ca vei fi foarte obosit ca sa iti mai iei un job, iar sotia va fi lipita de micuta minune nu ai perspectiva unui venit suplimentar. Iara cum te pregatesti financiar pentru venirea pe lume al unui copil.

Creeaza un cont de economii pentru copil

Ai intre 7 si 8 luni la dispozitie sa pui deoparte o suma de bani de care sa te folosesti cand vine pe lume copilul. Daca ai deja un buget personal, atunci sisteaza economisirea pentru investitii si vireaza toti banii catre fondul de economii pentru copil. In cazul in care veniturile tale iti permit, depune chiar mai multi bani. Desigur, daca venitul este mic si iti faci griji ca nu vei ajunge nici macar la echivalentul unui salariu lunar, ia un credit instant fara dobanda.

Nu fa foarte multe cumparaturi

Toate hainele pentru copii sunt dragalase si parintii au tendinta sa cumpere prea multe, pentru orice eventualitate. Acelasi principiu se aplica si in cazul electrocasnicelor dedicate copiilor dar si in cazul jucariilor. In primele luni de viata copilul nu iti va dezvolta un simt pentru moda si nici nu se va juca cu foarte multe jucarii. Primele luni sunt dedicate dezvoltarii simturilor. Ceea ce inseamna ca are nevoie mai de graba de scutece, decat de costumasul acela simpatic pe care l-ai vazut si nu crezi ca ti-l poti permite.

Cumpara din timp

Landoul, sistemul de monitorizare, scaunul pentru masina si alte accesorii de care un copil are nevoie pentru a fi in siguranta tot timpul sunt obligatorii. Ceea ce inseamna ca nu poti evita sa le cumperi. Poti, insa, sa profiti de perioadele de reduceri. Un credit instant fara dobanda iti va fi de folos daca nu ai economisit suficient de multi bani ca sa le cumperi atunci cand gasesti oferte pe toate. O alternativa mai ieftina, este sa le cumperi second hand.

Investeste in sanatatea copilului

Mergi la toate analizele si fa toate ecografele. Pe perioada sarcinii este indicat sa ai un stil de viata foarte sanatos pentru ca cel mic sa nu aiba diferite probleme. Trebuie sa ai grija de tine si de partenera ta, pentru ca sanatatea copilului este foarte importanta. In mod evident, un copil sanatos este mai putin costisitor decat unul bolnav.