Credite auto

Cum te pregatesti pentru a cumpara o masina

Cum te pregatesti pentru a cumpara o masina

Cum te pregatesti pentru a cumpara o masina

Cand te-ai hotarat sa iti cumperi o masina, trebuie sa te gandesti ca, pe langa pretul initial, vor exista in fiecare an costuri de intretinere, de reparatie, taxe si asigurari. Ia in considerare cat de mult esti dispus sa platesti initial si ce suma de bani esti dispus sa dai, anual pentru toate acestea. Poti lua in considerare, de asemenea, si posibilitatea de a contracta un credit auto.

Cat de multi bani esti dispus sa dai pe o masina

Sunt multe moduri in care iti poti finanta cumpararea unei masini incat ai putea sa crezi ca iti poti permite una mai scumpa decat posibilitatile tale financiare reale. Regula de baza ar fi sa iti programezi achitarea unei masini intr-un termen de trei ani. Daca in acest timp nu reusesti sa platesti ratele masinii impreuna cu celelalte cheltuieli, acea masina este prea scumpa pentru tine. Ia in considerare faptul ca situatia ta financiara se poate inrautati sau se poate imbunatati, insa rata va ramane acolo. Nu refinanta un imprumut pentru a-ti cumpara masina, insa, daca primesti un salariu mai mare, poti plati rate in avans.

Care este masina cea mai buna pentru tine

Masina cea mai buna nu este cea care iti place, ci cea care este cea mai potrivita pentru nevoile tale. Daca iti place sa pleci in calatorii cu cortul sau cu rulota, daca te misti intre diferite localitati, daca trebuie sa transporti diferite obiecte zilnic, atunci ti se potriveste o masina break sau un SUV. Daca masina iti este necesara sa mergi la serviciu si, ocazional, in vacante, este cazul sa te orientezi spre o masina compacta. Piesele si reparatiile acesteia te costa mai putin, la fel si combustibilul. Ia in considerare, mai degraba, siguranta si fiabilitatea masinii decat aspectul.

Noua sau rulata

Cand cumperi o masina noua, dupa primii zece kilometri parcursi valoarea ii va scadea cu 5000 de euro. Fiecare kilometru in plus ii mai scade din valoare, la fel fiecare an de folosire. Pe de alta parte, beneficiezi de garantie. Daca nu iti permiti o masina noua, te poti orienta spre o masina rulata, fie cumparata din reprezentanta fie de la particulari. Ai grija cu acestea din urma, cere sa verifici masina in service inainte sa dai banii.

Nu folosi un credit auto pentru a cumpara o masina in leasingul. Acesta este un instrument financiar pentru firme care au nevoie de parcuri auto mari, pe care sa le innoiasca permanet. Mai degraba poti face economii pentru masina visurilor tale si sa cumperi o masina rulata care sa-ti satisfaca nevoile fara cheltuieli mari.